DIN SKÖNHETSSALONG I NORRKÖPING

                                                                 

Dessa behandlingar utförs med fördel i kurer.

 

 

Kemisk Peeling AHA & BHA

Pris: 1095kr / behandling.

 

Kurpaket: 

4 behandlingar och ett valfritt EGF EXTRA Serum för hemvård från CLINICCARE.

Pris: 3995 kr  (värde 4925kr).

__________________________________________________

CLINICCARE kemiska peeling representerar ett nytänkande inom resultatinriktad hudvård. En ny generation av kemisk peeling där möjligheterna för mig som terapeut att själv designa en behandling helt avpassad för min klient.

Efter rengöring och kemisk peeling ingår även en AHA-EGF Skin Booster och som sedan avslutas med en mask för din hudtyp. Samtliga produkter kommer från CLINICCARE. Man får en slät hy med mycket lyster med synliga resultat redan efter första behandlingen. 

 Kemisk peeling Cliniccare

Cliniccare Refresh Peel

(Passar alla hudtyper)

Detta är den peeling som passar merparten av alla hudtyper, Behandlingen anpassas för att verka mest effektivt utifrån varje respektive förutsättning.
I den här peelingen är majoriteten Glykolsyra, som är den mest effektiva av AHA syror i att exfoliera epidermis. Till den är det dessutom adderat Fytinsyra som verkar som antioxidant och skyddar huden mot inflammationer.
Kojinsyran har en påverkan mot bildandet av *melanin,

 Indikationer:

• Åldrande hud
• Fotoskadad/solskadad hud
• Ojämn hud, fina linjer och rynkor
• Förstorade porer, slapp och färglös hud

 

Cliniccare Glow Peel

(För en pigmenterad hud, passar även mörkare hudtyper)

Huvudingrediensen är Glykolsyra, som sedan kompletterats med Mandelsyra som har depigmenterade egenskaper samtidigt som den hämmar produktionen av Melanin. ( Som är den cell som aktiveras av exponering av bl.a UV.) Även i den här produkten har vi Kojinsyra för att hämma *melaninproduktionen.
Som ett ytterligare komplement i Glow peel så har vi också adderat Arbutin. Arbutin har även den en vetenskapligt erkänd förmåga att hämma melaninproduktionen samtidigt som den också har en svagt blekande egenskap, samtidigt som den förstärker effekterna av Kojinsyran.

Indikationer:

• Fotoskadad/ solskadad hud
• Hyperpigmenterad hud
• Ojämn hud, fina linjer och rynkor
• Förstorade porer, slapp och färglös hud
• Åldrande hud

 

Cliniccare Pure Peel

(Akne hud & känsliga hudåkommor)

Salicylsyran är en extremt ytlig BHA syra som har antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper. Dessutom har salicylsyran mycket goda egenskaper i att lösa upp talg, vilket gör den till den mest effektiva syran att behandla akne. Salicylsyran har också en antiinflammatorisk effekt vilket gör den lämplig för känsliga hudåkommor som exempelvis rosacea. Salicylsyran har en lätt bedövande effekt i jämförelse med AHA syror.
TIll Pure peelen är det adderat Mjölksyra som en viktig komponent till en känslig akne hud då den ofta har svårt att hålla fukt, och mjölksyran har de egenskaperna att verka vattenbindande i huden.
Slutligen så finns här även en mindre mängd glykolsyra för att exfoliera.

Indikationer:

• Inflammatorisk och icke inflammatorisk akne
• Pormaskar och komedoner
• Ojämn hud, fina linjer och rynkor
• Förstorade porer,
• Åldrande hud

 

AHA-EGF Skin Booster

Ger en snabb mesoterapi-liknande hudstimulans. Den har en blandning av fem olika Alpha Hydroxy Syror (AHA), antioxidanter och tillväxtfaktorer.

Den har en auto-neutraliserande frisläppning av syrorna. Särskilt rekommenderad för hudföryngring, lättare akne och förebyggande behandling av åldrande hud. 

 

 

Då CLINICCARE kemisk peeling erbjuder något av marknadens mest avancerade peeling produkter så kan dessa behandlingar endast erbjudas av Diplomerade hudterapeuter i enlighet med riktlinjer från SHR och Sjuksköterskor samt läkare.

 Syftet med en kemisk peeling:

En kemisk peeling är en ytlig behandling för att aktivera förnyelsen av hudens celler i de övre hudlagret.
Genom att vi med hjälp av peeling produkten peelar bort det yttre lagret av huden och utför en kontrollerad skada på huden så aktiveras hudens processer för att ersätta de celler som försvunnit.

 

För bästa resultat så rekommenderas 4 – 6 behandlingar med förhållandevis tät behandlingsintervall, också beroende på vart i Glogau klassificeringen din hud befinner sig. Den individuella klassificeringen genomförs av den behandlaren och är också underlag för vilken unik mix av kemisk peeling som rekommenderas.

 

Genom att repetera behandlingen med täta intervall så påskyndas cellernas produktion så att dom inte uppnår den mogna storleken som annars är normalt för just din hud. Genom detta så förväntas synliga symptom som pigment, akne och porer att reduceras i huden.

 

Det är dock viktigt att poängtera att dessa symptom återkommer om du inte minskar på exponeringen av sol på din hud, påverkar din hud så att inflammationer i huden reduceras. Detta är frågor som din hudterapeut kan vägleda dig i.

 

 

 

 

 Förväntade resultat:

 Genomgår du en kur med kemisk peeling så kan du förvänta dig en mer vital hud med ökad lyster. reducerade pigment samt avsevärt reducerade porer.
Och efter genomförd kur så bör du avvakta 6 – 8 veckor innan en ny kur inleds.
Under kur bör inte heller hemvårdsprodukter med AHA syror användas.

 

När kan du göra kemisk peeling?

 Huden blir helt naturligt ljuskänslig vid kemisk peeling då vi peelar bort ett skyddande lager hud.
Det finns inga fysiologiska skäl till att inte genomföra kemisk peeling året runt.
Genomför du en kemisk peeling under sommarhalvåret så ligger ett stort ansvar på dig som kund att mycket noga använda dig av ett effektivt solskydd med Minst SPF 30, eller PA+++.
Planerar du en solsemester så är det vår rekommendation att du sparar dom pengarna och gör behandlingen när din semester är över.

 

FAQ ( Fakta kontroll )

 

* Melaninproduktionen.
Melanin är den cell som har till uppgift att skydda din hud från bland annat UV strålning. Så vid överflödig exponering till UV så aktiveras dessa celler och skall fånga upp UV.
Har vi en gång aktiverat melaningproduktionen i huden så kan vi inte avsluta den. Därför är mycket fokus vid kemisk peeling att reducera produktionen av melanin.
Genom att påskynda cellförnyelsen så drivs pigmenterat melanin uppåt, och peelingen skall samtidigt hämma produktionen av nya melaninceller.
Exponerar du däremot huden mot sol, utan skydd så kommer dessa melaninceller att aktiveras omedelbart och dina fläckar kommer tillbaka.

 

* Mängd syra, %
Procentsatsen av syra är något som det ofta talas om runt kemisk peeling. Det är inte annat än en definition av hur stor mängd av innehållet i produkten som är en syra ingrediens.

 

* nivå Ph
Detta är egentligen den mest intressanta delen i en effektiv kemisk peeling. Ph värdet definierar hur effektiv en syra är.
Hudens naturliga Ph värde är ca: pH 5,5. Och genom att sänka pH värdet så gör vi produkten mer alkalisk. Så genom att sänka Ph under 5,5 så blir produkten frätande.
En effektiv professionell peeling håller ett värde under pH3, medan man i hemvårdsprodukter adderar små mängder AHA syror med ett pH ofta över pH 4 som gör det möjligt för huden att själv neutralisera syran och konvertera den till salt.

 

 

TILLBAKA